Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herzele 

Het lokale nieuws uit Herzele in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herzele

Het lokale nieuws uit Herzele in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herzele

Verder lokaal nieuws van Herzele onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herzele in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herzele

Het lokale nieuws uit Herzele in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herzele/

De offici├źle lokale website van Herzele

>> https://www.Herzele.be/

Het nieuws uit Herzele op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Herzele

Het nieuws uit Herzele op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Herzele

Het lokale nieuws uit Herzele op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Herzele/

Het lokale nieuws uit Herzele in de Gazet van Herzele (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herzele

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herzele. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws herzele
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herzele is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Borsbeke, Hillegem, Ressegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse en Woubrechtegem.

Herzele ligt in het hart van de Vlaamse Ardennen, een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen en heuvelachtige terreinen. De gemeente is omringd door verschillende groene gebieden en bossen, waaronder het Bos Ter Rijst en het natuurreservaat de Ijzerkotmolenbeek. Deze laatste is een van de meest waardevolle natuurgebieden in de streek en biedt een thuis aan tal van bedreigde plant- en diersoorten.

Naast de natuurpracht biedt Herzele ook heel wat cultureel erfgoed. Zo vind je er enkele mooie kerkgebouwen, waaronder de Sint-Martinuskerk in Sint-Lievens-Esse en de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk in Herzele-centrum. Daarnaast zijn er enkele historische kastelen te bewonderen, zoals het Kasteel van Herzele en het Kasteel Ter Rijst.

Herzele is ook gekend voor zijn jaarlijkse evenementen. Zo is er het carnaval van Herzele dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Ook de Herzeelse braderie en de kermis zijn niet te missen evenementen. Verder vindt er elk jaar een grote jaarmarkt plaats in het centrum van de gemeente.

Buiten de evenementen biedt Herzele ook heel wat sportieve mogelijkheden. Zo zijn er tal van fiets- en wandelroutes in de streek en organiseert de gemeente ook jaarlijks de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Daarnaast zijn er verschillende sportclubs actief in de gemeente, zoals voetbalclub KSV Sottegem en de Koninklijke Herzeelse Tennisclub.

Naast de eigen activiteiten heeft Herzele ook enkele leuke buurgemeenten. Zo is er het historische Geraardsbergen, gelegen op amper 10 kilometer van Herzele. Geraardsbergen is gekend voor zijn muur, waar jaarlijks de wielerwedstrijd De Ronde van Vlaanderen passeert. Ook het dorpje Zwalm is een bezoekje waard, met zijn prachtige landschappen en pittoreske dorpskern.

In Herzele zijn er ook tal van eetgelegenheden te vinden. Zo zijn er enkele leuke caf├ęs en restaurants in het centrum van de gemeente, maar ook in de deelgemeenten kan je heerlijk tafelen. In Borsbeke vind je bijvoorbeeld restaurant ’t Vijverhof, dat gekend is voor zijn streekgerechten en mooie tuin. In Sint-Lievens-Esse kan je dan weer terecht bij brasserie De Scheppersmolen, gevestigd in een authentieke watermolen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden