Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herselt 

Het lokale nieuws uit Herselt in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herselt

Het lokale nieuws uit Herselt in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herselt

Verder lokaal nieuws van Herselt onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herselt in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herselt

Het lokale nieuws uit Herselt in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herselt/

De officiële lokale website van Herselt

>> https://www.Herselt.be/

Het lokale nieuws uit Herselt op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Herselt/

Het lokale nieuws uit Herselt in de Gazet van Herselt (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herselt

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herselt. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws herselt
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herselt is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het hart van de Kempen. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en bestaat uit vijf deelgemeenten: Herselt-centrum, Ramsel, Blauberg, Bergom en Varenwinkel.

Herselt-centrum is de grootste deelgemeente en heeft een rijke geschiedenis. Het is de thuishaven van het gemeentehuis en de Sint-Martinuskerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw. Het dorp heeft ook enkele gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals Kempense forel en Hagelandse wijn.

Ramsel is de tweede grootste deelgemeente van Herselt en ligt aan de oevers van de rivier de Grote Nete. Het dorp heeft een pittoresk centrum met oude huizen en een kerk uit de 18e eeuw. In de buurt van Ramsel vind je het natuurgebied de Merode, een prachtig gebied om te wandelen, fietsen en vogels te spotten.

Blauberg is een klein dorpje dat vooral bekend is omwille van zijn Boskapel, een bedevaartsoord uit de 17e eeuw. Het dorpje ligt op de top van de heuvelrug tussen Herselt en Scherpenheuvel-Zichem en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Bergom is een landelijk dorpje met enkele historische gebouwen zoals de Sint-Pieterskerk uit de 18e eeuw en een oude molen. Het dorpje is omringd door velden en bossen en biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten.

Varenwinkel is de kleinste deelgemeente van Herselt en is vooral bekend omwille van zijn kasteel. Het kasteel van Varenwinkel dateert uit de 17e eeuw en wordt omgeven door een prachtig park. Het kasteel is momenteel in privé-eigendom en is niet toegankelijk voor het publiek.

Herselt is een groene gemeente met tal van natuurgebieden en bossen. De gemeente ligt aan de rand van de Kempen, een regio die bekend staat om zijn uitgestrekte bossen en heidegebieden. In Herselt vind je onder andere het natuurgebied de Averegten, een groot domein met bossen, vijvers en wandelpaden. Ook het natuurgebied de Hoge Vijvers, gelegen aan de rand van Ramsel, is een bezoekje waard.

Naast de prachtige natuur heeft Herselt ook enkele culturele bezienswaardigheden. Zo is er het kasteel van Herselt, een imposant gebouw uit de 17e eeuw dat momenteel dienst doet als gemeentehuis. Ook het heemmuseum ’t Sweert, gelegen in het centrum van Herselt, is de moeite waard. In het museum kom je meer te weten over het leven in de Kempen door de eeuwen heen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden