Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herne 

Het lokale nieuws uit Herne in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herne

Het lokale nieuws uit Herne in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herne

Verder lokaal nieuws van Herne onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herne in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herne

Het lokale nieuws uit Herne in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herne/

De officiële lokale website van Herne

>> https://www.Herne.be/

Het nieuws uit Herne op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Herne

Het nieuws uit Herne op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Herne

Het lokale nieuws uit Herne op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Herne/

Het lokale nieuws uit Herne in de Gazet van Herne (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herne

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herne. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws herne
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herne is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het hart van het Pajottenland. Het is een rustig en groen gebied, met prachtige landschappen en authentieke dorpen. Herne heeft een oppervlakte van 31,64 km² en telt ongeveer 5.000 inwoners. De gemeente Herne is onderverdeeld in drie deelgemeenten: Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Herne zelf. Daarnaast grenst de gemeente aan enkele buurgemeenten, zoals Galmaarden, Gooik, Bever en Edingen.

Herne is vooral bekend om zijn mooie landschap, met glooiende heuvels, groene weiden en uitgestrekte bossen. Het is dan ook een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld doorheen de gemeente, die je langs de mooiste plekjes brengen. Zo is er bijvoorbeeld de Pajotse wandelroute, die je meeneemt doorheen het glooiende landschap van het Pajottenland. Ook de fietstocht langs de molenroute is een aanrader, waarbij je langs verschillende historische molens fietst.

Naast de natuur heeft Herne ook heel wat historische bezienswaardigheden te bieden. Zo is er bijvoorbeeld de Sint-Niklaaskerk in Herne, een gotische kerk uit de 15de eeuw met een imposante toren. In Sint-Pieters-Kapelle vind je dan weer de Sint-Pieterskerk, een neogotische kerk uit de 19de eeuw. Ook de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede is een bezoekje waard, een historische molen die nog steeds in werking is.

Naast de gemeente Herne zelf zijn er ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Galmaarden vlakbij, een gemeente met een rijk historisch verleden. Hier vind je onder andere het kasteel van Galmaarden, een prachtig neoclassicistisch kasteel uit de 18de eeuw. Ook het station van Galmaarden is een bezienswaardigheid, een mooi voorbeeld van art-nouveaubouwstijl uit het begin van de 20ste eeuw.

Een andere buurgemeente van Herne is Gooik, een landelijke gemeente met heel wat mooie wandel- en fietsroutes. Hier vind je onder andere het kasteel van Gooik, een imposant kasteel uit de 16de eeuw met een prachtig park eromheen. Ook het domein de Cam is een bezoekje waard, een natuurgebied met vijvers, bossen en weilanden.

Tot slot is er nog Bever, een kleine gemeente in het zuiden van Herne. Hier vind je onder andere de Sint-Martinuskerk, een mooie neogotische kerk uit de 19de eeuw. Ook het kasteel van Bever is een bezoekje waard.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden