Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herenthout

Het lokale nieuws uit Herenthout in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herenthout

Het lokale nieuws uit Herenthout in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herenthout

Verder lokaal nieuws van Herenthout onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herenthout in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herenthout

Het lokale nieuws uit Herenthout in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herenthout/

De officiële lokale website van Herenthout

>> https://www.Herenthout.be/

Het lokale nieuws uit Herenthout op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Herenthout

Het lokale nieuws uit Herenthout in de Gazet van Antwerpen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herenthout

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herenthout. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

lokaal nieuws herenthout
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herenthout is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in de regio Kempen. Het is een rustige gemeente met een landelijk karakter en ongeveer 9.000 inwoners.

De gemeente Herenthout bestaat uit de deelgemeenten Herenthout zelf en het iets kleinere Noorderwijk. Herenthout is de hoofdplaats van de gemeente en heeft het grootste aantal inwoners. Noorderwijk ligt ten noorden van Herenthout en is voornamelijk een woongebied.

Herenthout staat bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso, dat elk jaar plaatsvindt op de laatste zondag van augustus. Het is een kleurrijke optocht van versierde praalwagens en duizenden bloemen die de straten van Herenthout sieren. Het evenement trekt duizenden bezoekers vanuit het hele land.

Een andere populaire attractie in Herenthout is het Kempisch Museum, dat gevestigd is in een oud schoolgebouw. Het museum toont de geschiedenis van het Kempense platteland, inclusief oude landbouwwerktuigen en gereedschappen.

In de deelgemeente Noorderwijk bevindt zich het kasteel van Noorderwijk, dat oorspronkelijk werd gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel is inmiddels gerestaureerd en wordt gebruikt als locatie voor evenementen en feesten.

Herenthout is ook bekend om zijn brouwerij De Lelie, die al sinds 1747 bestaat en nog steeds actief is. De brouwerij produceert verschillende soorten bier, waaronder het bekende Herenthoutse Tripel.

De gemeente Herenthout is omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Grobbendonk, Nijlen, Herentals en Vorselaar. Grobbendonk is gelegen ten westen van Herenthout en is voornamelijk bekend om zijn prachtige kasteel en het nabijgelegen natuurgebied. Nijlen ligt ten zuiden van Herenthout en heeft een gezellig centrum met winkels en restaurants. Herentals ligt ten oosten van Herenthout en is een grotere stad met veel historische bezienswaardigheden en een levendig centrum. Vorselaar is gelegen ten noorden van Herenthout en staat bekend om zijn kasteel en mooie wandelroutes.

Herenthout is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E313 snelweg. Ook zijn er verschillende buslijnen die Herenthout verbinden met omliggende gemeenten en steden.

Al met al is Herenthout een gezellige gemeente met veel bezienswaardigheden en activiteiten. De rustige omgeving en het landelijke karakter maken het een ideale plek om te wonen of te bezoeken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden