Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herentals 

Het lokale nieuws uit Herentals in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herentals

Het lokale nieuws uit Herentals in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herentals

Verder lokaal nieuws van Herentals onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herentals in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herentals

Het lokale nieuws uit Herentals in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herentals/

De offici├źle lokale website van Herentals

>> https://www.Herentals.be/

Het lokale nieuws uit Herentals op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Herentals/

Het lokale nieuws uit Herentals in de Gazet van Herentals (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herentals

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herentals. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws herentals
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Gelegen in de provincie Antwerpen, is Herentals een bruisende stad met ongeveer 30.000 inwoners. Het is een historische stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Herentals is gelegen aan de oevers van de rivier de Nete en heeft verschillende bezienswaardigheden en attracties die het een populaire bestemming maken voor toeristen.

Herentals bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Morkhoven en Noorderwijk. Morkhoven is een rustige landelijke deelgemeente die bekend staat om zijn prachtige natuur en fiets- en wandelroutes. Noorderwijk is een kleinere deelgemeente met een levendige dorpskern, talrijke winkels en een mooie kerk.

In het centrum van Herentals vindt u de Grote Markt, een levendig plein met talrijke restaurants, caf├ęs en winkels. Het is ook de thuisbasis van het prachtige stadhuis, dat dateert uit de 16e eeuw. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Sint-Waldetrudiskerk, die dateert uit de 14e eeuw en bekend staat om zijn prachtige gotische architectuur.

Herentals heeft ook een rijke geschiedenis als industriestad, met name in de textiel- en diamantindustrie. Het stedelijk museum ’t Schaliken is gewijd aan de geschiedenis van Herentals en zijn omgeving. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de stad en zijn mensen.

Herentals is ook bekend om zijn jaarlijkse evenementen, waaronder de jaarlijkse Bloemencorso en de Paardenmarkt. De Bloemencorso vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van augustus en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. De Paardenmarkt vindt plaats op de tweede maandag van november en is een van de oudste en grootste paardenmarkten van Belgi├ź.

Herentals ligt dicht bij verschillende andere gemeenten, waaronder Olen, Kasterlee en Grobbendonk. Deze gemeenten zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto.

Als het gaat om recreatie en vrijetijdsbesteding, biedt Herentals talrijke mogelijkheden. Het nabijgelegen natuurgebied de Hellekens is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het stadspark biedt een prachtige groene omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Al met al is Herentals een prachtige stad met talrijke attracties en activiteiten. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of recreatie, Herentals heeft voor elk wat wils. Een bezoek aan deze charmante stad is zeker de moeite waard.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden