Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herent 

Het lokale nieuws uit Herent in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herent

Het lokale nieuws uit Herent in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herent

Verder lokaal nieuws van Herent onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herent in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herent

Het lokale nieuws uit Herent in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herent/

De officiële lokale website van Herent

>> https://www.Herent.be/

Het nieuws uit Herent op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Herent

Het nieuws uit Herent op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Herent

Het lokale nieuws uit Herent op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Herent/

Het lokale nieuws uit Herent in de Gazet van Herent (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herent

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herent. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws herent
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herent is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het hart van België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 31 vierkante kilometer en telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Herent-centrum, Winksele, Veltem-Beisem en Herent-Kouter.

Herent-centrum is het grootste en meest centrale deel van de gemeente. Het is een levendige en bruisende plaats met talrijke winkels, restaurants en cafés. Het is de thuisbasis van het gemeentehuis, de bibliotheek en de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 15e eeuw. De markt van Herent-centrum is ook een belangrijke ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking.

Winksele is een landelijke deelgemeente van Herent, gelegen in het noorden van de gemeente. Het is een rustige plek met talrijke wandel- en fietsroutes door de prachtige natuur. Het heeft ook een treinstation dat deel uitmaakt van de spoorlijn tussen Leuven en Brussel.

Veltem-Beisem is een andere landelijke deelgemeente van Herent, gelegen in het westen van de gemeente. Het heeft een dorpskern met talrijke winkels en restaurants. Het is ook de thuisbasis van het provinciaal domein Kessel-Lo, een prachtig park met talrijke wandel- en fietsroutes.

Herent-Kouter is een kleinere deelgemeente, gelegen in het oosten van de gemeente. Het is vooral bekend om zijn mooie landschap en zijn prachtige natuur. Het heeft talrijke landbouwbedrijven en is een belangrijke leverancier van lokale producten.

Herent ligt in de buurt van verschillende andere gemeenten, waaronder Leuven, Haacht en Kortenberg. Deze gemeenten zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto.

In Herent vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats, waaronder het jaarlijkse dorpsfeest en het jaarlijkse muziekfestival Herent Sings. Andere belangrijke evenementen zijn de jaarlijkse jaarmarkt in Winksele en de kerstmarkt in Herent-centrum.

Al met al is Herent een prachtige gemeente met talrijke bezienswaardigheden en activiteiten. Het is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust, natuur en geschiedenis, maar ook voor wie op zoek is naar levendigheid en bruisendheid. Met talrijke mogelijkheden voor ontspanning en vermaak is Herent zeker een bezoekje waard.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden