Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Heist-op-den-berg 

Het lokale nieuws uit Heist-op-den-berg in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Heist-op-den-berg

Het lokale nieuws uit Heist-op-den-berg in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Heist-op-den-berg

Verder lokaal nieuws van Heist-op-den-berg onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Heist-op-den-Berg in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Heist-op-den-Berg

Het lokale nieuws uit Heist-op-den-Berg in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Heist-op-den-Berg/

De officiële lokale website van Heist-op-den-Berg

>> https://www.Heist-op-den-Berg.be/

Het lokale nieuws uit Heist-op-den-berg op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Heist-op-den-berg/

Het lokale nieuws uit Heist-op-den-berg in de Gazet van Heist-op-den-berg (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Heist-op-den-berg

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Heist-op-den-berg. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws heist-op-den-berg
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Heist-op-den-Berg is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het hart van Vlaanderen. Met een inwonersaantal van ongeveer 43.000 is het een middelgrote gemeente die bestaat uit 9 deelgemeenten: Heist-centrum, Wiekevorst, Schriek, Itegem, Booischot, Hallaar, Zonderschot, Hulshout en Herenthout.

De gemeente staat vooral bekend om zijn landelijke karakter en prachtige natuurgebieden. Zo zijn er talrijke wandel- en fietsroutes die door de mooie bossen en velden lopen. De gemeente heeft ook een aantal mooie parken, zoals het gemeentepark dat zich in het centrum bevindt. Dit park heeft een grote speeltuin en is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Naast de prachtige natuur heeft Heist-op-den-Berg ook een rijke geschiedenis en erfgoed. Zo heeft de gemeente verschillende historische kerken, zoals de Sint-Lambertuskerk en de Sint-Jan-de-Doperkerk. Ook het Kasteel van Zonderschot is een belangrijk historisch gebouw in de gemeente. Dit kasteel is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur en is omringd door een mooi park.

Een andere populaire attractie in de gemeente is het Netepark. Dit is een groot recreatiepark met een buitenzwembad, een binnenzwembad, verschillende glijbanen en speeltuinen. Het park is de perfecte plek om met het hele gezin een dagje te vertoeven en te genieten van het water en de zon.

Heist-op-den-Berg heeft ook een bruisend cultureel leven met talrijke evenementen gedurende het jaar. Zo is er jaarlijks het folkfestival Na Fir Bolg, dat internationaal bekend is en duizenden bezoekers trekt. Andere evenementen zijn onder meer de jaarmarkt, de kermis en verschillende concerten en theatervoorstellingen.

Wiekevorst, een van de deelgemeenten, staat vooral bekend om zijn jaarlijkse Molenfeesten. Tijdens dit festival zijn er talrijke optredens, kraampjes en activiteiten in en rondom de historische molen van Wiekevorst.

Schriek is een andere deelgemeente die bekend is om zijn jaarlijkse bierfeesten. Tijdens dit evenement komen brouwerijen uit heel België samen om hun bieren te presenteren en te laten proeven. Ook zijn er talrijke optredens en activiteiten voor jong en oud.

Booischot is vooral bekend om zijn mooie kerk, de Sint-Guibertuskerk. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van neoclassicistische architectuur en heeft een rijk interieur met talrijke kunstwerken en beelden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden