Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hamont-Achel 

Het lokale nieuws uit Hamont-Achel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hamont-Achel

Het lokale nieuws uit Hamont-Achel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hamont-Achel

Verder lokaal nieuws van Hamont-Achel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hamont-Achel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hamont-Achel

De lokale nieuws uit Hamont-Achel op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Hamont-Achel

Het lokale nieuws uit Hamont-Achel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hamont-Achel/

De officiële lokale website van Hamont-Achel

>> https://www.Hamont-Achel.be/

Het lokale nieuws uit Hamont-Achel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Hamont-Achel/

Het lokale nieuws uit Hamont-Achel in de Gazet van Hamont-Achel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hamont-Achel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hamont-Achel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hamont-achel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hamont-Achel is een gemeente gelegen in de provincie Limburg in Vlaanderen, België. Het is een groene gemeente die bekend staat om haar natuur, wandel- en fietspaden en haar rijke geschiedenis. De gemeente Hamont-Achel telt ongeveer 14.000 inwoners en is omringd door de gemeenten Neerpelt, Bocholt, Cranendonck (Nederland) en Valkenswaard (Nederland).

Hamont-Achel bestaat uit de deelgemeenten Hamont en Achel. Hamont is de grootste deelgemeente en staat bekend om haar historische erfgoed en haar gezellige dorpscentrum. Achel is de meest landelijke deelgemeente en staat bekend om haar uitgestrekte natuurgebieden en haar abdij.

De geschiedenis van Hamont-Achel gaat terug tot in de middeleeuwen. In het centrum van Hamont zijn nog verschillende historische gebouwen te vinden, waaronder de Sint-Laurentiuskerk en het oude stadhuis. De Sint-Laurentiuskerk dateert uit de 14e eeuw en wordt gekenmerkt door haar imposante toren. Het oude stadhuis dateert uit de 17e eeuw en is een van de oudste stadhuisgebouwen van Limburg.

Naast het historische erfgoed zijn er in Hamont-Achel ook tal van natuurgebieden te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het natuurgebied “De Groote Heide”, dat zich uitstrekt over de gemeenten Hamont-Achel, Valkenswaard (Nederland) en Cranendonck (Nederland). Het is een afwisselend gebied met bossen, heidevelden en vennen. Het gebied is populair bij wandelaars en fietsers en er zijn verschillende routes uitgestippeld.

Een andere bezienswaardigheid in de gemeente is de Achelse Kluis. Dit is een voormalige trappistenabdij die tegenwoordig nog steeds bewoond wordt door monniken. In de Achelse Kluis wordt nog steeds trappistenbier gebrouwen en er is ook een restaurant waar je kunt genieten van streekgerechten.

Hamont-Achel heeft ook een rijk verenigingsleven en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zo is er jaarlijks de “Achelse Kluisbierfeesten”, waarbij de bieren van de Achelse Kluis in de schijnwerpers worden gezet. In de zomermaanden vinden er tal van activiteiten plaats zoals de “Hamontse Feesten”, waarbij er verschillende optredens en activiteiten worden georganiseerd.

De gemeente Hamont-Achel is omringd door verschillende andere gemeenten die ook de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Neerpelt op een steenworp afstand en hier vind je onder andere het natuurgebied “De Wijers”, dat bekend staat om haar vele vijvers. Bocholt is een andere buurgemeente en staat bekend om haar gezellige dorpskernen en haar molens.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden