Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Ham 

Het lokale nieuws uit Ham in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ham

Het lokale nieuws uit Ham in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ham

Verder lokaal nieuws van Ham onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ham in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Ham

De lokale nieuws uit Ham op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Ham

Het lokale nieuws uit Ham in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Ham/

De officiële lokale website van Ham

>> https://www.Ham.be/

Het lokale nieuws uit Ham op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Ham/

Het lokale nieuws uit Ham in de Gazet van Ham (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ham

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ham. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ham
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ham is een gemeente gelegen in de provincie Limburg, in het noordoosten van Vlaanderen. Het is een rustig en groen gebied waar menig natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. De gemeente heeft een oppervlakte van 32,77 km² en telt ongeveer 11.000 inwoners. Naast de kerngemeente Ham, bestaat de gemeente uit deelgemeenten Kwaadmechelen en Oostham.

Kwaadmechelen is gelegen in het noorden van de gemeente en telt ongeveer 2.000 inwoners. Het dorpje is omringd door bossen en natuurgebieden, wat het een populaire plek maakt voor wandelaars en fietsers. Een bekend natuurgebied in de buurt is het natuurdomein Gerhagen, een 154 hectare groot gebied met bossen, heide en vennen.

Oostham ligt in het zuiden van de gemeente en telt ongeveer 4.500 inwoners. Het is een landelijke gemeente met veel open ruimte en landbouwgrond. In Oostham bevindt zich ook het kasteel van Ham, een 17e-eeuws kasteel dat nu dienst doet als cultureel centrum en trouwlocatie.

Ham zelf is de grootste en meest centraal gelegen gemeente van de drie. Het is een rustige en groene gemeente met veel mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Zo loopt de bekende fietsroute “De Groene Fietsgordel” door de gemeente, die de mooiste plekjes van het Hageland en Limburg met elkaar verbindt.

Naast de natuur heeft Ham ook een rijke geschiedenis. Zo is er het archeologisch museum van de gemeente, dat zich bevindt in het kasteel van Ham. Hier kan men kennismaken met de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Verder zijn er nog enkele historische gebouwen te bezichtigen, zoals de Sint-Laurentiuskerk en de oude pastorie.

Ham heeft ook enkele evenementen die de moeite waard zijn om bij te wonen. Zo is er jaarlijks het “Hamse Havendefilé”, een optocht van praalwagens die door de straten van Ham trekt. In augustus vindt er ook het “Boombalfestival” plaats, een festival met folkmuziek en dans.

In de buurt van Ham bevinden zich enkele andere interessante gemeenten. Zo is er het nabijgelegen Tessenderlo, dat vooral bekend is omwille van zijn industrie en chemische bedrijven. In Tessenderlo bevindt zich ook het natuurdomein de Averbode Bos en Heide, een uitgestrekt gebied met bossen, heide en vennen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden