Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Halen 

Het lokale nieuws uit Halen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Halen

Het lokale nieuws uit Halen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Halen

Verder lokaal nieuws van Halen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Halen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Halen

De lokale nieuws uit Halen op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Halen

Het lokale nieuws uit Halen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Halen/

De officiële lokale website van Halen

>> https://www.Halen.be/

Het lokale nieuws uit Halen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Halen/

Het lokale nieuws uit Halen in de Gazet van Halen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Halen

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Halen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws halen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Halen is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het noordoosten van Vlaanderen. De gemeente heeft een oppervlakte van 36,24 km² en telt ruim 10.000 inwoners. Halen ligt in het hart van Haspengouw, een streek die bekend staat om haar fruitteelt en prachtige landschappen. De gemeente Halen bestaat uit de deelgemeenten Halen, Loksbergen en Zelem.

Halen is een rustige en landelijke gemeente waar de landbouw en fruitteelt nog steeds belangrijke economische activiteiten zijn. De streek staat bekend om haar fruitboomgaarden, met als bekendste fruitsoort de appel. In het voorjaar staan de fruitbomen in bloei en kan je genieten van prachtige kleuren en geuren in het landschap. In het najaar kan je dan weer genieten van de heerlijke appels en peren die in de streek geteeld worden.

Naast haar mooie landschap heeft Halen ook een rijke geschiedenis. Zo vond in 1914 de Slag der Zilveren Helmen plaats, een veldslag tijdens de Eerste Wereldoorlog waarbij Belgische en Duitse troepen tegenover elkaar stonden. Tijdens deze slag verloor het Belgische leger vele soldaten, maar slaagden ze er wel in om de Duitse opmars richting Antwerpen te vertragen. Elk jaar wordt deze slag nog herdacht tijdens de Zilveren Helmen rit, een fietstocht die start en eindigt aan het oorlogsmonument op het Marktplein.

Ook op cultureel vlak heeft Halen heel wat te bieden. Zo kan je in de gemeente verschillende kunstwerken bewonderen, zoals het beeld van de Zilveren Helm op het Marktplein en het kunstwerk “De Halense Spit” aan de ingang van het gemeentehuis. Daarnaast zijn er ook enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pieterskerk in Halen, de Sint-Quirinuskerk in Loksbergen en de Sint-Jobskapel in Zelem.

Halen is omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Herk-de-Stad, Lummen, Diest en Geetbets. Herk-de-Stad is de dichtstbijzijnde gemeente en ligt op slechts enkele kilometers afstand van Halen. Deze gemeente staat bekend om haar historische centrum met enkele mooie bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Herk en de Sint-Martinuskerk. Ook Lummen is een naburige gemeente van Halen, gelegen ten westen van de gemeente. In Lummen kan je onder meer het natuurgebied De Platwijers bezoeken, waar je kan wandelen en fietsen langs prachtige vijvers en moerassen.

Diest is een grotere stad die ten noorden van Halen ligt en ook wel bekend staat als de Oranjestad. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn dan ook heel wat bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het begijnhof, de citadel en de Sint-Sulpitiuskerk

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze https://nl.wikipedia.org/wiki/Halen_(Belgi%C3%AB)

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden