Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Grobbendonk 

Het lokale nieuws uit Grobbendonk in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Grobbendonk

Het lokale nieuws uit Grobbendonk in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Grobbendonk

Verder lokaal nieuws van Grobbendonk onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Grobbendonk in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Grobbendonk

Het lokale nieuws uit Grobbendonk in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Grobbendonk/

De officiële lokale website van Grobbendonk

>> https://www.Grobbendonk.be/

Het lokale nieuws uit Grobbendonk op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Grobbendonk/

Het lokale nieuws uit Grobbendonk in de Gazet van Grobbendonk (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Grobbendonk

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Grobbendonk. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws grobbendonk
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Grobbendonk is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het hart van de Kempen. De gemeente heeft een oppervlakte van zo’n 19 vierkante kilometer en telt ongeveer 11.000 inwoners. Grobbendonk is een aangename gemeente om in te wonen, dankzij de vele groene zones en rustige omgeving. In deze tekst zullen we de geschiedenis, bezienswaardigheden, activiteiten en buurgemeenten van Grobbendonk bespreken.

Geschiedenis

De geschiedenis van Grobbendonk gaat terug tot de Romeinse tijd. Er werden verschillende Romeinse villa’s en nederzettingen ontdekt in de omgeving van de gemeente. In de Middeleeuwen groeide Grobbendonk uit tot een belangrijk handelscentrum, dankzij de strategische ligging aan de rivier de Nete. De gemeente werd ook bekend om haar bierbrouwerijen en leerlooierijen.

In de 17e eeuw werd Grobbendonk getroffen door verschillende oorlogen en plagen, wat leidde tot economische achteruitgang. In de 19e eeuw begon de gemeente opnieuw te groeien dankzij de industrialisatie. Er werden verschillende fabrieken opgericht, waaronder een papierfabriek en een kaarsenfabriek.

Bezienswaardigheden

Grobbendonk heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het Kasteel van Grobbendonk, dat gebouwd werd in de 13e eeuw en later werd uitgebreid. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en is momenteel in gebruik als evenementenlocatie.

Een andere bezienswaardigheid is de Sint-Lambertuskerk, die dateert uit de 15e eeuw. De kerk heeft een imposante toren en is zeker een bezoekje waard. Ook de Begijnhofkapel en het voormalige Begijnhof zijn de moeite waard om te bezoeken.

Voor natuurliefhebbers is er het natuurgebied de Netevallei, dat zich uitstrekt over verschillende gemeenten in de regio. Het gebied is ideaal om te wandelen, fietsen of picknicken.

Activiteiten

Grobbendonk biedt verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er verschillende sportverenigingen, waaronder voetbalclub KFC Grobbendonk en de plaatselijke tafeltennisclub. In de zomer worden er verschillende festivals en evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse straattheaterfestival en de braderij.

Ook voor fietsers en wandelaars is Grobbendonk een ideaal startpunt. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die de gemeente doorkruisen, waaronder de populaire Kempense Heuvelroute.

Deel- en buurgemeenten

Grobbendonk grenst aan verschillende gemeenten in de regio, waaronder onder andere Herentals, Vorselaar, Lille, Zandhoven, …

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden