Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Grimbergen 

Het lokale nieuws uit Grimbergen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Grimbergen

Het lokale nieuws uit Grimbergen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Grimbergen

Verder lokaal nieuws van Grimbergen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Grimbergen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Grimbergen

Het lokale nieuws uit Grimbergen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Grimbergen/

De officiële lokale website van Grimbergen

>> https://www.Grimbergen.be/

Het nieuws uit Grimbergen op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Grimbergen

Het nieuws uit Grimbergen op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Grimbergen

Het lokale nieuws uit Grimbergen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Grimbergen/

Het lokale nieuws uit Grimbergen in de Gazet van Grimbergen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Grimbergen

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Grimbergen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws grimbergen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Grimbergen is een gemeente gelegen in het noorden van de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 38 vierkante kilometer en telt bijna 40.000 inwoners. Grimbergen ligt op ongeveer 10 kilometer ten noorden van de stad Brussel en is goed bereikbaar via de nabijgelegen E19 autosnelweg.

De gemeente Grimbergen bestaat uit de deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever. Grimbergen zelf is de grootste en oudste deelgemeente en heeft een historisch centrum met onder andere de bekende abdij van Grimbergen. De abdij is gesticht in de 12e eeuw en heeft een lange geschiedenis. Het huidige gebouw dateert voornamelijk uit de 18e eeuw en is een mooi voorbeeld van barokarchitectuur. In de abdijkerk is ook een museum gevestigd waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de abdij en de regio.

Beigem is een landelijk dorpje in het oosten van de gemeente Grimbergen. Het dorpje heeft een mooie kerk en enkele historische gebouwen, zoals het kasteel van Beigem. Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en is in de 19e eeuw gerenoveerd in neogotische stijl. Het is momenteel in privébezit en niet toegankelijk voor publiek.

Humbeek is een dorpje in het westen van de gemeente Grimbergen. Het dorpje heeft een kleine dorpskern met enkele restaurants en winkeltjes. Er zijn ook enkele mooie wandelroutes in de omgeving, zoals de Humbeekse wandelroute die langs enkele historische gebouwen en mooie natuurgebieden voert.

Strombeek-Bever is de meest noordelijke deelgemeente van Grimbergen en ligt tegen de grens met de stad Brussel. Het dorpje heeft een mix van residentiële en industriële gebieden en heeft onder andere een grote evenementenhal (Brussels Expo) en een voetbalstadion (het Koning Boudewijnstadion) binnen haar grenzen.

Naast de eigen deelgemeenten heeft Grimbergen ook enkele buurgemeenten. In het westen grenst de gemeente aan Meise, bekend om zijn kasteel en zijn mooie plantentuin. In het zuiden grenst Grimbergen aan Vilvoorde, een stadje met een rijke industriële geschiedenis. In het noorden ligt Wemmel, een rustig dorpje met enkele mooie wandelroutes en een museum gewijd aan de kunstenaar Louis De Geer.

Grimbergen is een aangename gemeente om te wonen en te bezoeken. Het heeft een mooie mix van historische gebouwen, natuur en moderne faciliteiten. Het is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen stad Brussel of andere steden in Vlaanderen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden