Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Glabbeek 

Het lokale nieuws uit Glabbeek in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Glabbeek

Het lokale nieuws uit Glabbeek in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Glabbeek

Verder lokaal nieuws van Glabbeek onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Glabbeek in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Glabbeek

Het lokale nieuws uit Glabbeek in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Glabbeek/

De officiële lokale website van Glabbeek

>> https://www.Glabbeek.be/

Het nieuws uit Glabbeek op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Glabbeek

Het nieuws uit Glabbeek op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Glabbeek

Het lokale nieuws uit Glabbeek op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Glabbeek/

Het lokale nieuws uit Glabbeek in de Gazet van Glabbeek (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Glabbeek

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Glabbeek. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws glabbeek
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Glabbeek is een landelijke gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in het centrum van België. De gemeente heeft een oppervlakte van 33,82 km² en telt ongeveer 5.700 inwoners. Glabbeek is omgeven door verschillende buurgemeenten, waaronder Boutersem, Kortenaken, Tienen en Zoutleeuw.

Boutersem is een nabijgelegen gemeente ten noorden van Glabbeek, op ongeveer 7 kilometer afstand. Het is een kleine gemeente met ongeveer 7.000 inwoners. Boutersem heeft enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Veronakapel en de Sint-Pieterskerk. Daarnaast heeft Boutersem ook enkele mooie wandel- en fietsroutes, waaronder de Hagelandse Heuvelroute en de Getevalleiroute.

Kortenaken is een buurgemeente ten oosten van Glabbeek, op ongeveer 6 kilometer afstand. Het is een kleine gemeente met ongeveer 9.000 inwoners. Kortenaken heeft enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Egidiuskerk, het kasteel van Hoen en het Sint-Martinuskerkje. Daarnaast heeft Kortenaken ook enkele mooie wandel- en fietsroutes, waaronder de Kastelenroute en de Demerroute.

Tienen is een nabijgelegen stad ten zuiden van Glabbeek, op ongeveer 10 kilometer afstand. Het is een grotere stad met ongeveer 35.000 inwoners. Tienen heeft een rijke geschiedenis en enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder de Grote Markt, de Sint-Germanuskerk en het Suikermuseum. Daarnaast heeft Tienen ook enkele mooie wandel- en fietsroutes, waaronder de Tiense Vestenroute en de Suikerroute.

Zoutleeuw is een buurgemeente ten westen van Glabbeek, op ongeveer 10 kilometer afstand. Het is een kleine gemeente met ongeveer 8.000 inwoners. Zoutleeuw heeft enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Leonarduskerk, het stadhuis en de stadspoorten. Daarnaast heeft Zoutleeuw ook enkele mooie wandel- en fietsroutes, waaronder de Bloesemroute en de Zoutleeuwse Hooilandenroute.

Terug naar Glabbeek zelf, deze gemeente heeft ook veel te bieden. Het is een rustige en landelijke gemeente met enkele mooie bezienswaardigheden. Een van de opvallendste bezienswaardigheden is het Kasteel van Attenrode-Wever, een prachtig kasteel uit de 16e eeuw. Daarnaast heeft Glabbeek ook enkele mooie wandel- en fietsroutes, waaronder de Glabbeekse Wijngaardenroute en de Kapelletjesroute.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden