Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Gingelom 

Het lokale nieuws uit Gingelom in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Gingelom

Het lokale nieuws uit Gingelom in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Gingelom

Verder lokaal nieuws van Gingelom onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Gingelom in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Gingelom

De lokale nieuws uit Gingelom op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Gingelom

Het lokale nieuws uit Gingelom in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Gingelom/

De officiële lokale website van Gingelom

>> https://www.Gingelom.be/

Het lokale nieuws uit Gingelom op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Gingelom/

Het lokale nieuws uit Gingelom in de Gazet van Gingelom (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Gingelom

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Gingelom. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws gingelom
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Gingelom is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het zuiden van België. Het is een landelijke gemeente met een oppervlakte van 55,77 km² en ongeveer 7.200 inwoners. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Gingelom, Jeuk, Niel-bij-Sint-Truiden, Montenaken, Vorsen en Kortijs.

Gingelom is vooral bekend om zijn fruitteelt. In de gemeente worden dan ook vele appel- en perenboomgaarden aangelegd. Het is een belangrijk gebied voor de productie van appels, peren en andere fruitsoorten. Bovendien is de regio ook gekend om zijn wijnteelt, de wijngaarden worden hier beheerd door enkele lokale wijnboeren.

De gemeente heeft ook heel wat te bieden op vlak van cultuur en erfgoed. Zo zijn er talrijke kastelen en kerken te bewonderen. Een van de bekendste is het Kasteel van Gingelom, gelegen in het centrum van de gemeente. Dit kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste historische monumenten van de gemeente. In de verschillende deelgemeenten zijn er ook heel wat kerken te vinden, elk met hun eigen architectonische stijl en geschiedenis.

Gingelom is ook een paradijs voor wandelaars en fietsers. Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld doorheen de groene omgeving van de gemeente. Zo is er de fruitvalleiroute die je doorheen de boomgaarden leidt en de kastelenroute die je langs enkele indrukwekkende kastelen voert.

De deelgemeente Jeuk is bekend om zijn jaarlijkse cavalcade, een kleurrijke stoet die elk jaar op de laatste zondag van augustus door de straten trekt. De stoet bestaat uit versierde praalwagens, dansgroepen en muziekkorpsen.

Montenaken is dan weer gekend om zijn Sint-Jan de Doperkerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw met een indrukwekkend interieur. Vorsen staat dan weer bekend om zijn kasteel en de mooie omgeving rond de Herk, een zijrivier van de Demer. Kortijs is dan weer de kleinste deelgemeente van Gingelom, maar heeft een zeer rijk verleden en enkele mooie historische gebouwen.

In Gingelom zijn er ook heel wat jaarlijkse evenementen zoals de Jaarmarkt in Gingelom, het Wijnfeest in Kortijs en de Sint-Maartensviering in Niel-bij-Sint-Truiden.

De gemeente ligt op slechts enkele kilometers van Sint-Truiden en Tienen, twee belangrijke steden in de regio. Ook de nabijgelegen steden Hasselt en Leuven zijn vlot bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden