Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Geel 

Het lokale nieuws uit Geel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Geel

Het lokale nieuws uit Geel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Geel

Verder lokaal nieuws van Geel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Geel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Geel

Het lokale nieuws uit Geel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Geel/

De officiële lokale website van Geel

>> https://www.Geel.be/

Het lokale nieuws uit Geel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Geel/

Het lokale nieuws uit Geel in de Gazet van Geel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Geel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Geel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws geel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Geel is een stad en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente heeft een oppervlakte van 109,85 km² en telt meer dan 40.000 inwoners. De stad is gelegen in het noordoosten van de provincie Antwerpen en is omringd door de gemeenten Balen, Meerhout, Laakdal, Westerlo, Olen en Herentals.

Geel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen. De stad was oorspronkelijk een heerlijkheid die in handen was van de graven van Diest. In de loop der eeuwen groeide Geel uit tot een belangrijk handelscentrum, dankzij haar ligging aan de rivier de Nete. In de 19e eeuw werd de stad ook een belangrijke industriestad, met onder meer een aardewerkfabriek, brouwerijen en textielfabrieken.

Vandaag de dag is Geel vooral bekend om haar zorginstellingen. In de 13e eeuw begon Geel met het opvangen van geesteszieken, die bij gastgezinnen werden ondergebracht. Deze unieke vorm van zorg groeide uit tot het zogenaamde Geelse gezinsherenigingsmodel, waarbij patiënten werden ondergebracht bij gezinnen in de gemeente. Deze aanpak werd later ook toegepast voor andere vormen van zorg, zoals ouderenzorg. Nog steeds is Geel een belangrijk centrum voor geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.

Naast de zorgsector heeft Geel ook heel wat te bieden op cultureel en recreatief vlak. Zo zijn er tal van musea en historische gebouwen, waaronder het Stadhuis van Geel en de Sint-Amandskerk. Ook zijn er heel wat sport- en recreatiemogelijkheden in de stad, zoals het provinciaal domein De Lilse Bergen en het recreatiedomein De Meren.

Een andere populaire attractie in Geel is de jaarlijkse kermis, die plaatsvindt in de laatste week van augustus. Deze kermis is één van de grootste van België en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Geel ook heel wat restaurants en cafés, waar je kan genieten van lokale specialiteiten en Belgische bieren.

Tot slot is Geel ook een belangrijke economische speler in de regio. Er zijn tal van bedrijventerreinen en industriële zones in en rond de stad, waar heel wat bedrijven gevestigd zijn. De belangrijkste sectoren zijn de chemische en farmaceutische sector, de logistieke sector en de voedingsindustrie.

De deelgemeenten van Geel zijn Bel, Elsum, Holven, Larum, Oosterlo, Punt en Stelen. De buurgemeenten zijn Balen, Meerhout, Laakdal, Westerlo, Olen en Herentals.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden