Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Gavere 

Het lokale nieuws uit Gavere in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Gavere

Het lokale nieuws uit Gavere in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Gavere

Verder lokaal nieuws van Gavere onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Gavere in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Gavere

Het lokale nieuws uit Gavere in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Gavere/

De officiële lokale website van Gavere

>> https://www.Gavere.be/

Het nieuws uit Gavere op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Gavere

Het lokale nieuws uit Gavere op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Gavere/

Het lokale nieuws uit Gavere in de Gazet van Gavere (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Gavere

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Gavere. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws gavere
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Gavere is een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, gelegen aan de rivier de Schelde. De gemeente telt ruim 13.000 inwoners en bestaat uit twee deelgemeenten: Gavere zelf en Asper. De buurgemeenten van Gavere zijn De Pinte, Nazareth, Oudenaarde, Zwalm en Merelbeke.

Gavere is een groene gemeente met veel natuur en mooie landschappen. Zo ligt er onder andere het natuurgebied de Scheldevallei, dat een belangrijk leefgebied is voor planten en dieren. Ook de Bossen van Gavere en het domein van de abdij van Zwijveke zijn mooie plekken om te wandelen en te genieten van de rust en de natuur.

Naast de natuur heeft Gavere ook enkele bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Zo is er de Sint-Martinuskerk in Gavere, een gotische kerk uit de 16e eeuw. Ook de oude pastorie en het kasteel van Baudries zijn mooie historische gebouwen. In Asper is er dan weer de Sint-Martinuskerk, een neogotische kerk uit de 19e eeuw.

Verder zijn er in Gavere ook enkele jaarlijkse evenementen die veel volk trekken. Zo is er in september de kermis van Gavere, met een grote jaarmarkt en verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook de kermissen van Asper en Dikkelvenne zijn populair.

Op culinair gebied staat Gavere bekend om zijn lekkere asperges. In de lente zijn er dan ook verschillende aspergefeesten waar je kunt genieten van deze lokale specialiteit. Verder zijn er in Gavere ook enkele goede restaurants waar je lekker kunt eten.

Gavere is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Zo ligt de gemeente vlakbij de E17 autosnelweg en zijn er verschillende buslijnen die Gavere verbinden met naburige gemeenten en steden.

Al met al is Gavere een mooie groene gemeente met veel natuur en bezienswaardigheden. Een ideale plek voor een ontspannen wandeling of fietstocht, en ook voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur valt er genoeg te beleven.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden