Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit GalmaardenĀ 

Het lokale nieuws uit Galmaarden in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Galmaarden

Het lokale nieuws uit Galmaarden in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Galmaarden

Verder lokaal nieuws van Galmaarden onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Galmaarden in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Galmaarden

Het lokale nieuws uit Galmaarden in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Galmaarden/

De officiƫle lokale website van Galmaarden

>> https://www.Galmaarden.be/

Het nieuws uit Galmaarden op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Galmaarden

Het nieuws uit Galmaarden op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Galmaarden

Het lokale nieuws uit Galmaarden op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Galmaarden/

Het lokale nieuws uit Galmaarden in de Gazet van Galmaarden (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Galmaarden

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Galmaarden. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws galmaarden
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Galmaarden is een Vlaamse gemeente in de provincie Vlaams-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van 33,57 kmĀ² en telt ruim 10.000 inwoners. Galmaarden is een landelijke gemeente, gelegen aan de rand van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen.

De gemeente Galmaarden bestaat uit de deelgemeenten Galmaarden, Tollembeek en Vollezele. Galmaarden zelf is het centrum van de gemeente en heeft een eigen treinstation. Tollembeek is dan weer bekend als de geboorteplaats van stripfiguur Urbanus. In Vollezele vindt elk jaar in het tweede weekend van augustus de bekende Ezelsfeesten plaats.

Galmaarden heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Gallo-Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Galmaarden een belangrijk knooppunt voor de handel en werd er voornamelijk linnen en wol vervaardigd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog leed de gemeente zware schade en moest het heropgebouwd worden.

Vandaag de dag is Galmaarden een rustige en groene gemeente met veel wandel- en fietsroutes. Het glooiende landschap met zijn vele bossen, weiden en velden biedt veel mogelijkheden voor natuurliefhebbers. In de gemeente zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals de Sint-Pauluskerk in Galmaarden en de Sint-Pieterskerk in Vollezele.

Galmaarden heeft ook een bloeiend verenigingsleven. Zo zijn er verschillende sportverenigingen, cultuurverenigingen en jeugdbewegingen actief in de gemeente. Elk jaar worden er ook verschillende evenementen georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstmarkt en de Ezelsfeesten in Vollezele.

Op economisch vlak is Galmaarden voornamelijk gericht op de landbouw en kleine ondernemingen. De gemeente beschikt over een aantal winkels en horecazaken, maar voor uitgebreider shopping of uitgaan trekken inwoners vaak naar de nabijgelegen steden zoals Halle en Geraardsbergen.

Galmaarden is goed bereikbaar via de N255 en N28. Daarnaast is er ook een treinstation in Galmaarden zelf en is er een goede busverbinding met de omliggende gemeenten. In de gemeente zijn er verschillende scholen, zowel basisscholen als secundaire scholen.

Al met al is Galmaarden een rustige en groene gemeente met een rijke geschiedenis en veel mogelijkheden voor natuurliefhebbers. De Ezelsfeesten en het geboortedorp van Urbanus zijn enkele van de hoogtepunten van de gemeente.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden