Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Essen 

Het lokale nieuws uit Essen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Essen

Het lokale nieuws uit Essen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Essen

Verder lokaal nieuws van Essen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Essen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Essen

Het lokale nieuws uit Essen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Essen/

De officiële lokale website van Essen

>> https://www.Essen.be/

Het lokale nieuws uit Essen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Essen/

Het lokale nieuws uit Essen in de Gazet van Essen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Essen

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Essen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws essen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Essen is een gemeente gelegen in het noorden van de provincie Antwerpen, in het hart van de groene en bosrijke regio van de Kempen. Het is omgeven door verschillende gemeenten, namelijk Kalmthout in het westen, Wuustwezel in het noorden, Roosendaal (Nederland) in het oosten en Kapellen in het zuiden. Essen is ook gelegen langs de Nederlandse grens.

De gemeente Essen heeft een oppervlakte van 47,48 km² en telt ongeveer 18.000 inwoners. Het gemeentehuis is gevestigd in het centrum van Essen, waar ook de meeste winkels, horecazaken en andere voorzieningen zijn te vinden.

De geschiedenis van Essen gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de plaats nog deel uitmaakte van het Hertogdom Brabant. Essen is altijd een landbouwgemeente geweest, maar in de 19e eeuw kwam daar verandering in. Door de aanleg van de spoorlijn tussen Antwerpen en Roosendaal groeide Essen uit tot een belangrijke grensplaats. In die tijd ontstonden er dan ook veel handelszaken en horecagelegenheden in het centrum van de gemeente.

Tegenwoordig is Essen vooral bekend als groene gemeente met veel wandel- en fietsroutes. Het grootste natuurgebied in de gemeente is de Kalmthoutse Heide, een uitgestrekt natuurgebied van meer dan 6.000 hectare, dat deels in België en deels in Nederland ligt. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Naast de Kalmthoutse Heide zijn er nog andere mooie natuurgebieden te vinden in Essen, zoals het Stappersven en de Wildertse Duintjes.

Naast de natuur heeft Essen ook een aantal culturele bezienswaardigheden. Zo is er het Heemhuis, een museum waar de geschiedenis van Essen wordt tentoongesteld. Ook de Sint-Mariaburgkerk is een bezoek waard. Deze neogotische kerk is gebouwd in 1880 en is een mooi voorbeeld van neogotische architectuur.

Essen heeft een actief verenigingsleven met veel sportclubs, muziekverenigingen en andere culturele verenigingen. Jaarlijks vinden er in Essen ook verschillende evenementen plaats, zoals de kermissen, de Sint-Jansfeesten en het Oogstfeest.

Qua bereikbaarheid is Essen goed gelegen. Het heeft een eigen treinstation aan de spoorlijn tussen Antwerpen en Roosendaal, waardoor zowel Antwerpen als Rotterdam makkelijk te bereiken zijn. Daarnaast is Essen ook gelegen langs de A12, de belangrijke verbindingsweg tussen Antwerpen en Bergen op Zoom.

Al met al is Essen een groene en rustige gemeente, gelegen in een prachtige omgeving. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en ontspanning.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden