Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Edegem 

Het lokale nieuws uit Edegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Edegem

Het lokale nieuws uit Edegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Edegem

Verder lokaal nieuws van Edegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Edegem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Edegem

Het lokale nieuws uit Edegem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Edegem/

De officiële lokale website van Edegem

>> https://www.Edegem.be/

Het lokale nieuws uit Edegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Edegem

Het lokale nieuws uit Edegem in de Gazet van Edegem (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/edegem

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Edegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws edegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Edegem is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen en heeft een oppervlakte van ongeveer 8,65 vierkante kilometer en telt zo’n 23.000 inwoners. De gemeente is gelegen in het zuiden van de agglomeratie Antwerpen en grenst aan de gemeenten Kontich, Hove, Mortsel, Boechout en Antwerpen. Edegem is een groene gemeente met veel parken en bosgebieden.

De geschiedenis van Edegem gaat terug tot de 13e eeuw, toen het een klein dorpje was. In de loop der jaren groeide het uit tot een welvarende gemeente met een rijk verleden. In de Tweede Wereldoorlog werd Edegem grotendeels verwoest, maar na de oorlog werd het snel herbouwd en ontwikkelde het zich tot een belangrijke gemeente in de regio.

Edegem heeft een bruisend centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. De Markt van Edegem is een gezellig plein met verschillende terrasjes en horecagelegenheden. Op donderdag is er een wekelijkse markt waar lokale producten worden verkocht. Een andere populaire locatie is het Hof ter Linden, een oud kasteel dat dienst doet als evenementenlocatie en cultureel centrum.

Naast het centrum van Edegem zijn er tal van groene gebieden en parken in de gemeente te vinden. Het Gemeentepark is een groot park dat zich uitstrekt over verschillende hectaren en beschikt over diverse sportvelden, een speeltuin en wandelpaden. Het park biedt een ideale locatie voor een picknick of een wandeling in de natuur. Ook het Fort 5, een voormalig fort uit de Eerste Wereldoorlog, is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

Edegem is ook bekend om zijn medische faciliteiten. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is gelegen in Edegem en is een belangrijk academisch ziekenhuis dat gespecialiseerd is in verschillende medische disciplines. Daarnaast zijn er tal van andere zorginstellingen en medische praktijken gevestigd in de gemeente.

Op cultureel vlak heeft Edegem ook heel wat te bieden. Het Cultureel Centrum Ter Dilft biedt een gevarieerd programma aan van theater, muziek en dans. Daarnaast zijn er regelmatig tentoonstellingen en evenementen in de gemeente.

Tot slot is Edegem een erg fietsvriendelijke gemeente. Er zijn tal van fietspaden en fietsroutes in de gemeente te vinden, en er is zelfs een fietsverhuurdienst beschikbaar. De gemeente maakt deel uit van het fietsroutenetwerk van de provincie Antwerpen en er zijn verschillende bewegwijzerde routes die door de gemeente lopen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden