Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Duffel 

Het lokale nieuws uit Duffel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Duffel

Het lokale nieuws uit Duffel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Duffel

Verder lokaal nieuws van Duffel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Duffel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Duffel

Het lokale nieuws uit Duffel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Duffel/

De officiële lokale website van Duffel

>> https://www.Duffel.be/

Het lokale nieuws uit Duffel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Duffel

Het lokale nieuws uit Duffel in de Gazet van Duffel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Duffel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Duffel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws duffel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Duffel is een Vlaamse gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen tussen de steden Mechelen en Lier. De gemeente heeft een oppervlakte van 16,96 km² en telt ruim 17.000 inwoners.

Duffel wordt gekenmerkt door haar ligging aan de Nete en de vele groene gebieden die de gemeente rijk is. Zo vind je er onder andere het natuurgebied Lovenhoek, het park Fort van Duffel en het provinciaal domein De Locht. Deze laatste is vooral bekend omwille van het mooie wandelgebied dat er te vinden is.

Ook op cultureel vlak heeft Duffel heel wat te bieden. Zo is er het ontmoetingscentrum ’t Stroomke, waar tal van evenementen plaatsvinden zoals concerten, theatervoorstellingen en tentoonstellingen. Daarnaast is er ook de gemeentelijke bibliotheek en het gemeentelijk archief, waar men terecht kan voor informatie over de geschiedenis van Duffel.

Wat betreft de sportinfrastructuur heeft Duffel heel wat te bieden. Zo zijn er verschillende sportclubs actief in de gemeente, waaronder voetbalclub KFC Duffel, atletiekclub Duffel AC en tafeltennisclub DZ99. Daarnaast beschikt Duffel over een zwembad, verschillende sporthallen en een skatepark.

Op economisch vlak is Duffel vooral bekend omwille van de textielindustrie die er in de 19e eeuw ontstond. Inmiddels zijn de meeste textielbedrijven verdwenen, maar nog steeds vinden er verschillende bedrijfsactiviteiten plaats in de gemeente. Zo zijn er onder andere bedrijventerreinen gevestigd waar zowel kleine als grote ondernemingen actief zijn.

De deelgemeente van Duffel is Sint-Katelijne-Waver. Dit is een landelijke gemeente gelegen ten zuidoosten van Duffel. De gemeente staat vooral bekend omwille van haar bloementeelt. Zo vindt jaarlijks de bekende bloemenveiling Floraliën plaats in Sint-Katelijne-Waver.

Buurgemeenten van Duffel zijn onder andere Lier, Kontich, Rumst en Mechelen. Lier, ook wel bekend als de poort der Kempen, is gelegen ten westen van Duffel en heeft heel wat culturele bezienswaardigheden zoals het Begijnhof en het Zimmermuseum. Kontich is gelegen ten zuiden van Duffel en heeft vooral een residentieel karakter. Rumst is gelegen ten noorden van Duffel en staat bekend omwille van haar groene karakter en mooie wandelgebieden. Mechelen is ten slotte gelegen ten noordwesten van Duffel en heeft een rijke geschiedenis en tal van culturele bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Romboutstoren en het Hof van Busleyden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden