Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Diksmuide 

Het lokale nieuws uit Diksmuide in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Diksmuide

Het lokale nieuws uit Diksmuide in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Diksmuide

Verder lokaal nieuws van Diksmuide onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Diksmuide in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/diksmuide/

De officiële lokale website van Diksmuide

>> https://www.Diksmuide.be/

Het lokale nieuws uit Diksmuide op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Diksmuide

Het lokale nieuws uit Diksmuide op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Diksmuide

Het lokale nieuws uit Diksmuide in de Gazet van Diksmuide (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Diksmuide

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Diksmuide. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws diksmuide
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Diksmuide is een stad gelegen in West-Vlaanderen, België. Het is een stad met een rijke geschiedenis en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een populaire toeristische bestemming. De stad heeft een oppervlakte van 118,65 km² en heeft ongeveer 16.000 inwoners.

Diksmuide is vooral bekend omwille van zijn historische betekenis tijdens de Eerste Wereldoorlog. In 1914 werd de stad volledig verwoest tijdens de Slag om de IJzer. Hierdoor is de stad een belangrijke herdenkingsplaats geworden voor de soldaten die tijdens deze oorlog zijn gesneuveld. Zo kan je bijvoorbeeld het indrukwekkende IJzertoren monument bezoeken, waar je meer kan leren over de geschiedenis van de stad en de Eerste Wereldoorlog. Ook kan je een bezoek brengen aan de Dodengang, een loopgravenstelsel dat bewaard is gebleven als herinnering aan deze oorlog.

Maar Diksmuide heeft nog meer te bieden. Het is ook een stad met tal van culturele activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld het Museum aan de IJzer bezoeken, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de stad en de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast kan je ook het stadhuis van Diksmuide bezoeken, dat gebouwd werd in de 16e eeuw en waar je kan genieten van de prachtige architectuur.

Als je graag wil genieten van de natuur, dan kan je terecht in de vele parken en natuurgebieden rondom Diksmuide. Zo kan je bijvoorbeeld het Blankaart natuurgebied bezoeken, waar je kan wandelen doorheen een prachtig moeraslandschap. Ook kan je een bezoek brengen aan het Viconiapark, waar je kan genieten van de rust en de natuur.

Diksmuide bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem, Lampernisse, Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobs-Kapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen. De stad is omgeven door verschillende buurgemeenten, waaronder Alveringem, Houthulst, Kortemark, Lo-Reninge, Veurne en Zonnebeke.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden