Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit DiepenbeekĀ 

Het lokale nieuws uit Diepenbeek in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Diepenbeek

Het lokale nieuws uit Diepenbeek in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Diepenbeek

Verder lokaal nieuws van Diepenbeek onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Diepenbeek in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Diepenbeek

De lokale nieuws uit Diepenbeek op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Diepenbeek

Het lokale nieuws uit Diepenbeek in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Diepenbeek/

De officiƫle lokale website van Diepenbeek

>> https://www.Diepenbeek.be/

Het lokale nieuws uit Diepenbeek op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/diepenbeek/

Het lokale nieuws uit Diepenbeek in de Gazet van Diepenbeek (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Diepenbeek

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Diepenbeek. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws diepenbeek
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Diepenbeek is een gemeente in de Belgische provincie Limburg. Het is gelegen ten oosten van Hasselt en telt ongeveer 19.000 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van 41,19 kmĀ² en bestaat uit de deelgemeenten Diepenbeek, Genk en Hasselt.

Diepenbeek is een rustige en groene gemeente, omgeven door bossen en velden. Het is een populaire woonplaats voor gezinnen die op zoek zijn naar rust en ruimte, maar toch dichtbij de stad willen wonen. De gemeente heeft dan ook een goede verbinding met Hasselt en Genk, zodat inwoners gemakkelijk kunnen pendelen naar hun werk.

De gemeente Diepenbeek bestaat uit verschillende wijken, waaronder het centrum, het gehucht Keizel en het dorp Lutselus. In het centrum van Diepenbeek vind je verschillende winkels, horecagelegenheden en de bibliotheek. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de Diepenbeekse Jaarmarkt en het jaarlijkse carnaval. Het gehucht Keizel staat bekend om zijn mooie kasteel en de daarbij horende parktuin. Lutselus is dan weer de oudste kern van Diepenbeek en heeft een authentiek dorpskarakter.

Genk is een deelgemeente van Diepenbeek en ligt in het oosten van de gemeente. Het is vooral bekend omwille van de mijngeschiedenis, die nog steeds zichtbaar is in het landschap. Zo kan je bijvoorbeeld het mijnterrein van Waterschei bezoeken, waar nu onder andere het cultuurcentrum C-mine gevestigd is. Ook het Nationaal Park Hoge Kempen is een belangrijke trekpleister in Genk. Het is een van de grootste natuurgebieden van Vlaanderen en biedt tal van mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te genieten van de natuur.

Hasselt is eveneens een deelgemeente van Diepenbeek en is de hoofdstad van de provincie Limburg. Het is een bruisende stad met tal van winkels, horecagelegenheden en culturele evenementen. Zo kan je bijvoorbeeld de Japanse Tuin bezoeken, waar je helemaal tot rust kan komen. Daarnaast is Hasselt ook bekend om zijn jenever, die je kan proeven in het Jenevermuseum.

Kortom, Diepenbeek is een rustige gemeente met veel groen en tal van mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te genieten van de natuur. Dankzij de goede verbinding met Hasselt en Genk is het een ideale woonplaats voor wie graag in een groene omgeving wil wonen, maar toch dichtbij de stad wil zijn.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden