Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Dentergem 

Het lokale nieuws uit Dentergem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Dentergem

Het lokale nieuws uit Dentergem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Dentergem

Verder lokaal nieuws van Dentergem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Dentergem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/dentergem/

De officiële lokale website van Dentergem

>> https://www.Dentergem.be

Het lokale nieuws uit Dentergem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Dentergem

Het lokale nieuws uit Dentergem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Dentergem

Het lokale nieuws uit Dentergem in de Gazet van Dentergem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Dentergem

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Dentergem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws dentergem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Dentergem is een landelijke gemeente in West-Vlaanderen met zo’n 7.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Dentergem, Markegem, Oeselgem, Wakken en de gehuchten Keiem, Sint-Eloois-Vijve en Schipdonk. Dentergem ligt in het hart van de Leiestreek en biedt dan ook heel wat mooie landschappen om te ontdekken.

In het centrum van Dentergem kan je de Sint-Pieterskerk bezoeken. Deze kerk is gekend omwille van zijn mooie beelden van de hand van Aloïs De Beule en zijn neogotische stijl. Daarnaast kan je ook het kasteel van Oeselgem bewonderen. Dit kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw en was oorspronkelijk een buitenverblijf voor de familie Vande Walle.

Markegem is dan weer bekend omwille van zijn windmolen. Deze molen is nog steeds in gebruik en is te bezoeken tijdens de zomermaanden. Ook het mooie kasteel van Markegem is zeker een bezoekje waard.

Wakken heeft dan weer heel wat mooie wandel- en fietsroutes. Zo kan je bijvoorbeeld de Wakkenroute volgen, een wandelroute van zo’n 9 kilometer langs de mooiste plekjes van de gemeente. Ook het provinciaal domein De Baliekouter ligt vlakbij en is de ideale plek om te genieten van de natuur.

In de gehuchten Sint-Eloois-Vijve en Keiem kan je dan weer genieten van de Leie en de mooie landschappen errond. Schipdonk is dan weer een klein gehucht met heel wat charme en karakter.

Dentergem heeft ook heel wat te bieden op vlak van gastronomie. Zo kan je in de gemeente terecht voor heel wat streekproducten zoals de Dentergemse kalkoen en de Dentergemse wijn. Daarnaast kan je ook heerlijk genieten van een streekbiertje in één van de lokale cafés.

Kortom, Dentergem is een landelijke gemeente met heel wat charme en karakter. Het is de ideale plek voor wie houdt van mooie landschappen, wandelen en fietsen. Daarnaast kan je er ook genieten van heel wat culinaire hoogstandjes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden