Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit De Pinte 

Het lokale nieuws uit De Pinte in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/De-Pinte

Het lokale nieuws uit De Pinte in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/depinte

Verder lokaal nieuws van De Pinte onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit De Pinte in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/De-Pinte

Het lokale nieuws uit De Pinte in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-De-Pinte/

De officiële lokale website van De Pinte

>> https://www.De-Pinte.be/

Het nieuws uit De Pinte op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=De-Pinte

Het lokale nieuws uit De Pinte op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/de-pinte/

Het lokale nieuws uit De Pinte in de Gazet van De Pinte (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/De-Pinte

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in De Pinte. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws De Pinte
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

De Pinte is een bruisende gemeente in het hart van Oost-Vlaanderen. Deze gemeente heeft een ideale ligging, vlakbij Gent en op een steenworp afstand van de Vlaamse Ardennen. De Pinte bestaat uit drie deelgemeenten, namelijk De Pinte, Zevergem en Eke. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en troeven.

De Pinte zelf is vooral bekend om zijn prachtige groene omgeving. Het Parkbos is een groot bosgebied waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Daarnaast heeft De Pinte ook een uitgebreid fietsroutenetwerk en zijn er heel wat wandelroutes uitgestippeld doorheen de gemeente.

In Zevergem kan je dan weer genieten van de Scheldevallei, een prachtig natuurgebied met heel wat wandel- en fietsroutes. Het is ook een ideale plek om te vissen of om te genieten van een gezellige picknick aan het water.

Eke is dan weer bekend om zijn gezellige dorpskern met heel wat leuke winkeltjes en horecazaken. Het is ook de ideale plek voor wie houdt van geschiedenis. Zo kan je er een bezoek brengen aan het kasteel van Ooidonk, een prachtig kasteel dat dateert uit de 16e eeuw.

De Pinte heeft niet alleen heel wat natuurschoon te bieden, maar ook heel wat culturele bezienswaardigheden. Zo kan je een bezoek brengen aan de Sint-Pietersbandenkerk, een prachtige kerk uit de 18e eeuw. Daarnaast zijn er ook heel wat evenementen die plaatsvinden in de gemeente, zoals het jaarlijkse dorpsfeest, de kermis en de rommelmarkt.

Tot slot is De Pinte ook een ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar culinaire hoogstandjes. In de gemeente zijn er heel wat gezellige horecazaken waar je kan genieten van lokale specialiteiten. Of je nu houdt van gastronomie of van een gezellige brasserie, hier vind je het allemaal.

Deerlijk: Een groene gemeente in het hart van West-Vlaanderen

Deerlijk is een groene gemeente gelegen in het hart van West-Vlaanderen. Deze gemeente is vooral bekend omwille van zijn groene omgeving en zijn landelijke karakter. Deerlijk is opgedeeld in twee deelgemeenten, namelijk Deerlijk zelf en Sint-Lodewijk. Beide deelgemeenten hebben hun eigen charme en troeven.

Deerlijk zelf is vooral bekend om zijn prachtige groene omgeving. De gemeente heeft heel wat wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de gemeente brengen. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Park Baron Casier, een prachtig park waar je heerlijk kan wandelen tussen de bomen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden