Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Damme 

Het lokale nieuws uit Damme in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Damme

Het lokale nieuws uit Damme in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Damme

Verder lokaal nieuws van Damme onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Damme in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/damme/

Het lokale nieuws uit Damme in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Damme

Het lokale nieuws uit Damme in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Damme/

De officiële lokale website van Damme

>> https://www.Damme.be/

Het lokale nieuws uit Damme op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Damme

Het lokale nieuws uit Damme op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/damme/

Het lokale nieuws uit Damme in de Gazet van Damme (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Damme

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Damme. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws damme
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Damme

Damme is een historische stad in de provincie West-Vlaanderen, gelegen op ongeveer 5 kilometer ten noorden van Brugge. De stad heeft een rijke geschiedenis en is vooral bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en zijn ligging aan de pittoreske Damse Vaart. Damme telt ongeveer 11.000 inwoners en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Het centrum van Damme is een oase van rust en schoonheid. De stad heeft een groot aantal historische gebouwen en bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Pieterskerk, het stadhuis en de restanten van de middeleeuwse stadsmuren. Er zijn ook tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en Belgische bieren.

De Damse Vaart is een van de belangrijkste attracties van de stad. De vaart loopt dwars door Damme en biedt volop mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te varen. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht maken van Damme naar het nabijgelegen Brugge en genieten van het prachtige landschap onderweg.

Damme heeft ook enkele mooie deelgemeenten die zeker een bezoekje waard zijn. Lapscheure is een klein dorpje gelegen aan de grens met Nederland en biedt een prachtig uitzicht op de polders. Hoeke is dan weer een rustig en landelijk dorpje met enkele mooie boerderijen en kastelen.

Damme grenst aan enkele andere gemeenten zoals Brugge, Knokke-Heist en Sluis. In Brugge kan je onder andere de beroemde Grote Markt bezoeken, een prachtig plein met tal van historische gebouwen en monumenten. Knokke-Heist is dan weer een populaire badplaats met een breed zandstrand en tal van winkels en restaurants. In Sluis kan je enkele interessante bezienswaardigheden bezoeken, zoals de middeleeuwse stadspoorten en de Sint-Janskerk.

Al bij al is Damme een prachtige stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden en attracties. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of ontspanning, Damme heeft voor ieder wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden