Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Bree 

Het lokale nieuws uit Bree in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Bree

Het lokale nieuws uit Bree in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Bree

Verder lokaal nieuws van Bree onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Bree in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Bree

De lokale nieuws uit Bree op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Bree

Het lokale nieuws uit Bree in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Bree/

De officiële lokale website van Bree

>> https://www.Bree.be/

Het lokale nieuws uit Bree op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/bree/

Het lokale nieuws uit Bree in de Gazet van Bree (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Bree

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Bree. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws bree
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Bree is een stad in de provincie Limburg en telt ongeveer 15.000 inwoners. De stad bestaat uit de deelgemeenten Bree, Beek, Gerdingen, Opitter en Tongerlo. Bree ligt in het noordoosten van de provincie en grenst aan de gemeenten Bocholt, Kinrooi, Maaseik, Oudsbergen en Peer.

Bree is vooral bekend om zijn gezellige marktplein met tal van cafés en restaurants. Het marktplein vormt het hart van de stad en is een populaire ontmoetingsplek voor zowel inwoners als toeristen. Daarnaast heeft Bree ook heel wat historische gebouwen te bieden, zoals de Sint-Michielskerk, het stadhuis en de oude stadsmuren.

Bree is ook een ideale uitvalsbasis voor wie van fietsen en wandelen houdt. Zo zijn er tal van fiets- en wandelroutes te vinden in de omgeving, zoals de fietsroute door het grenspark Kempen-Broek en de wandelroute door het natuurgebied Het Vinne. Ook het Nationaal Park Hoge Kempen is gemakkelijk te bereiken vanuit Bree.

In de directe omgeving van Bree zijn er ook nog andere interessante plekken te bezoeken, zoals de nabijgelegen steden Maaseik en Peer. Maaseik is bekend om zijn prachtige historische centrum en de Maas, terwijl Peer vooral bekend is om zijn gezellige dorpskern en de Abdij van Achel.

De deelgemeenten van Bree hebben elk hun eigen charme. Beek is bijvoorbeeld een landelijk dorpje met tal van fiets- en wandelroutes door het mooie landschap. Gerdingen heeft dan weer een prachtig kasteel en een historische watermolen. Opitter staat bekend om zijn gezellige dorpskern en de prachtige Sint-Trudokerk. Tongerlo heeft dan weer een mooi kasteel en een unieke windmolen.

Bree is ook een stad van evenementen. Zo is er jaarlijks het bekende straattheaterfestival Theater op de Markt, waarbij artiesten uit binnen- en buitenland optreden op het marktplein. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere evenementen en festiviteiten, zoals de Breese Beach Party en het Breese Bierfeest.

Bree heeft een goede verbinding met andere steden in België en Nederland. Zo ligt de stad op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens en is het gemakkelijk te bereiken via de E313 en E314. Ook de luchthaven van Eindhoven is gemakkelijk te bereiken vanuit Bree.

Kortom, Bree is een gezellige stad met tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Het is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust, natuur en cultuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden