Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Brasschaat 

Het lokale nieuws uit Brasschaat in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Brasschaat

Het lokale nieuws uit Brasschaat in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Brasschaat

Verder lokaal nieuws van Brasschaat onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit brasschaat in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/brasschaat

Het lokale nieuws uit brasschaat in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-brasschaat/

De officiële lokale website van brasschaat

>> https://www.brasschaat.be/

Het lokale nieuws uit Brasschaat op VRT NWS

>>https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/brasschaat/

Het lokale nieuws uit Brasschaat in de Gazet van Brasschaat (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Brasschaat

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Brasschaat. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws brasschaat
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Brasschaat is een gemeente gelegen in het noorden van Antwerpen en telt zo’n 38.000 inwoners. Het is een welvarende gemeente met een groen karakter en een hoog voorzieningenniveau. Brasschaat bestaat uit de hoofdgemeente en de deelgemeenten Maria-ter-Heide en Ekeren.

Brasschaat staat bekend om zijn prachtige natuur en groene omgeving. Het Brasschaatse Park is een van de grootste parken in Vlaanderen en is een populaire bestemming voor wandelaars, joggers en fietsers. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 156 hectare en biedt tal van mogelijkheden voor recreatie. Naast het park zijn er ook nog andere groene plekjes zoals het Peerdsbos en het Klein Schietveld.

Een andere populaire bestemming in Brasschaat is het Kasteel van Brasschaat. Dit imposante kasteel is gebouwd in neoclassicistische stijl en dateert uit de 19e eeuw. Het kasteel wordt omringd door een prachtig park en is vandaag de dag in gebruik als gemeentehuis en als cultureel centrum. Naast het kasteel zijn er nog andere historische gebouwen te vinden in Brasschaat, zoals de Sint-Antoniuskerk en de pastorie.

Brasschaat heeft ook een levendig cultureel leven. Het gemeenschapscentrum De Zevenster organiseert regelmatig concerten, theatervoorstellingen en andere culturele evenementen. Daarnaast zijn er nog tal van andere verenigingen actief in de gemeente, zoals een heemkundige kring en verschillende sportverenigingen.

Op culinair gebied valt er in Brasschaat ook heel wat te ontdekken. Er zijn tal van restaurants en brasseries waar je heerlijk kunt genieten van lokale specialiteiten en internationale gerechten. Voor de echte fijnproevers zijn er ook een aantal exclusieve restaurants te vinden, waar je kunt genieten van gastronomische hoogstandjes.

Brasschaat ligt in de buurt van een aantal andere interessante steden en gemeenten. Zo liggen Antwerpen en Schoten op korte afstand en zijn beide steden zeker een bezoekje waard. Antwerpen is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis. Schoten is een charmante gemeente met een gezellig dorpsplein en een aantal mooie parken en tuinen.

In de directe omgeving van Brasschaat zijn er ook nog andere interessante plekken om te bezoeken. Zo ligt het natuurgebied Kalmthoutse Heide op korte afstand en is dit een prachtige plek om te wandelen of te fietsen. Ook de historische stadjes Lier en Mechelen zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Brasschaat en zijn beide een bezoekje waard.

Kortom, Brasschaat is een gemeente met heel wat te bieden. Het is een groene en welvarende gemeente met tal van culturele, culinaire en recreatieve mogelijkheden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden