Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Brakel 

Het lokale nieuws uit Brakel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Brakel

Het lokale nieuws uit Brakel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Brakel

Verder lokaal nieuws van Brakel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Brakel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Brakel

Het lokale nieuws uit Brakel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Brakel/

De officiële lokale website van Brakel

>> https://www.Brakel.be/

Het nieuws uit Brakel op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Brakel

Het nieuws uit Brakel op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Brakel

Het lokale nieuws uit Brakel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/brakel/

Het lokale nieuws uit Brakel in de Gazet van Brakel (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Brakel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Brakel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

kaart nieuws brakel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Brakel is een landelijke gemeente in Oost-Vlaanderen, gelegen in de Vlaamse Ardennen. Het is een gemeente met een rijk historisch en cultureel erfgoed, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als inwoners. Brakel telt zo’n 14.000 inwoners en omvat naast de hoofdgemeente ook de deelgemeenten Michelbeke, Elst, Zegelsem, Opbrakel, Nederbrakel en Parike.

De gemeente Brakel is bekend om zijn prachtige landschappen en wandelroutes. Het Mijnwerkerspad, een wandeling van ongeveer 7 kilometer door het prachtige landschap van Parike, is een van de bekendste wandelingen. Andere populaire wandelingen zijn de Slag van Parike en de Zwalmmolenroute.

Brakel heeft ook een rijk historisch erfgoed. Het kasteel van Brakel is een van de bekendste bezienswaardigheden van de gemeente. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd in opdracht van de graven van Vlaanderen. Het kasteel werd later omgebouwd tot een boerderij en is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 13e eeuw en een schitterend voorbeeld is van de Scheldegotiek.

Brakel is ook bekend om zijn jaarlijkse evenementen. Een van de bekendste evenementen is de Brakelse Gordel, een fietsevenement dat elk jaar in augustus plaatsvindt en waarbij fietsers kunnen genieten van het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. Andere evenementen zijn de jaarlijkse Kermis van Brakel, de bloemenmarkt van Nederbrakel en de jaarmarkt van Opbrakel.

Brakel is omringd door een aantal andere gemeenten en steden die ook de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Geraardsbergen op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad bekend om zijn legendarische Muur van Geraardsbergen. Ook Oudenaarde, Ronse en Zottegem liggen op korte afstand en zijn populaire bestemmingen voor daguitstapjes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden