Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Bocholt 

Het lokale nieuws uit Bocholt in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Bocholt

Het lokale nieuws uit Bocholt in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Bocholt

Verder lokaal nieuws van Bocholt onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Bocholt in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Bocholt

De lokale nieuws uit Bocholt op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Bocholt

Het lokale nieuws uit Bocholt in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Bocholt/

De officiële lokale website van Bocholt

>> https://www.Bocholt.be/

Het lokale nieuws uit Bocholt op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/bocholt/

Het lokale nieuws uit Bocholt in de Gazet van Bocholt (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Bocholt

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Bocholt. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

kaart bocholt
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Bocholt is een gemeente gelegen in de provincie Limburg, in het noordoosten van België. De gemeente heeft een oppervlakte van 59,96 km² en telt ongeveer 13.000 inwoners. Bocholt bestaat uit 5 deelgemeenten: Bocholt-centrum, Kaulille, Reppel, Lozen en Breeërheide.

Bocholt-centrum is het hart van de gemeente en heeft heel wat te bieden voor zowel inwoners als toeristen. Het centrum is gekend omwille van haar gezellige winkelstraten, waar je terecht kan voor tal van boetiekjes, speciaalzaken en horecazaken. Daarnaast is er ook een wekelijkse markt op zaterdagvoormiddag, waar je verse producten kan kopen.

Een andere bezienswaardigheid in Bocholt is het kasteel van Kaulille. Dit kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en is nu een beschermd monument. Het kasteel is gelegen in een mooi park en is zeker een bezoekje waard.

Bocholt heeft ook heel wat natuurschoon te bieden. De gemeente ligt in het grensgebied met Nederland en heeft daardoor heel wat fiets- en wandelroutes. Het natuurgebied de Teut ligt op fietsafstand van Bocholt-centrum en biedt heel wat mooie wandelingen en fietstochten.

In de deelgemeente Lozen bevindt zich de Lommelse Sahara, een uitgestrekt natuurgebied met zandvlaktes en waterplassen. Dit gebied is ideaal voor wie op zoek is naar een mooie wandeling of fietstocht in de natuur.

Bocholt is omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Bree, Peer en Maaseik. Bree is een gezellige stad met een historisch centrum en heel wat bezienswaardigheden, zoals de Sint-Michielskerk en het stadhuis. Peer is dan weer gekend omwille van haar fruitteelt en heeft verschillende fruitbedrijven en -boomgaarden. Maaseik is een stadje aan de Maas en heeft een rijke geschiedenis. Het Maaseik van vandaag is vooral een gezellig stadje met een ruim aanbod aan winkels, restaurants en cafés.

Bocholt is vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De gemeente heeft een eigen treinstation en er zijn verschillende buslijnen die de gemeente verbinden met omliggende steden en gemeenten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden