Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Bekkevoort 

Het lokale nieuws uit Bekkevoort in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Bekkevoort

Het lokale nieuws uit Bekkevoort in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Bekkevoort

Verder lokaal nieuws van Bekkevoort onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Bekkevoort in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Bekkevoort

Het lokale nieuws uit Bekkevoort in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Bekkevoort/

De officiële lokale website van Bekkevoort

>> https://www.Bekkevoort.be/

Het nieuws uit Bekkevoort op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Bekkevoort

Het nieuws uit Bekkevoort op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Bekkevoort

Het lokale nieuws uit Bekkevoort op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/bekkevoort/

Het lokale nieuws uit Bekkevoort in de Gazet van Bekkevoort (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Bekkevoort

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Bekkevoort. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

kaart bekkevoort
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Bekkevoort is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen tussen Diest en Leuven. De gemeente telt zo’n 6.500 inwoners en bestaat uit vier deelgemeenten: Bekkevoort, Assent, Molenbeek-Wersbeek en Neerlinter. Het landschap van Bekkevoort is afwisselend, met glooiende velden, enkele bossen en enkele beekvalleien.

Bekkevoort is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De E314 loopt langs de gemeente en er zijn verschillende buslijnen die door de gemeente rijden. In het centrum van Bekkevoort vindt u verschillende winkels en horecagelegenheden. Ook zijn er verschillende sport- en recreatievoorzieningen in de gemeente, waaronder een zwembad en een sporthal.

Assent is de grootste deelgemeente van Bekkevoort en telt zo’n 2.500 inwoners. Het is een rustige gemeente met veel groen en landelijke wegen. In Assent vindt u onder andere een kasteel, enkele kerken en een oude windmolen. Ook zijn er verschillende sportclubs en -verenigingen actief in de deelgemeente.

Molenbeek-Wersbeek is een fusiegemeente die ontstaan is in 1977. De gemeente telt zo’n 1.700 inwoners en is vooral bekend omwille van de vele fruitboomgaarden. Molenbeek-Wersbeek heeft een landelijk karakter met enkele mooie wandel- en fietsroutes. In de gemeente vindt u enkele kastelen, waaronder Kasteel de Maurissens en Kasteel van Wersbeek.

Neerlinter is de kleinste deelgemeente van Bekkevoort en telt zo’n 1.400 inwoners. Het is een rustige en landelijke gemeente met enkele mooie wandelroutes. In Neerlinter vindt u enkele mooie kastelen, waaronder Kasteel Ter Borght en Kasteel de Neerhof.

Bekkevoort grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Diest, Lubbeek en Tielt-Winge. Diest is een historische stad met een prachtig stadscentrum en verschillende musea. In Lubbeek vindt u enkele mooie wandel- en fietsroutes en het prachtige Meerdaalwoud. Tielt-Winge is dan weer bekend omwille van de vele fruitboomgaarden en de prachtige natuurgebieden, waaronder de Wingevallei.

Kortom, Bekkevoort is een rustige en landelijke gemeente met verschillende mooie wandel- en fietsroutes, enkele kastelen en een afwisselend landschap. De gemeente is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en biedt verschillende sport- en recreatievoorzieningen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden