Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Beersel 

Het lokale nieuws uit Beersel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Beersel

Het lokale nieuws uit Beersel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Beersel

Verder lokaal nieuws van Beersel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Beersel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Beersel

Het lokale nieuws uit Beersel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Beersel/

De officiële lokale website van Beersel

>> https://www.Beersel.be/

Het nieuws uit Beersel op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Beersel

Het nieuws uit Beersel op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Beersel

Het lokale nieuws uit Beersel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/beersel/

Het lokale nieuws uit Beersel in de Gazet van Beersel (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Beersel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Beersel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

kaart beersel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Beersel is een gemeente gelegen in het hart van het Pajottenland, ten zuidwesten van Brussel. Het telt ongeveer 24.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Alsemberg, Dworp, Huizingen en Lot. De gemeente staat bekend om zijn mooie natuur, historische bezienswaardigheden en gezellige dorpskernen.

Een van de belangrijkste trekpleisters van Beersel is het kasteel van Beersel, een middeleeuws kasteel dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel is sinds 1930 beschermd als monument en is opengesteld voor bezoekers. Naast het kasteel zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in Beersel, zoals de Sint-Lambertuskerk in Alsemberg, het kasteel van Huizingen en de watermolen van Lot.

Maar Beersel is vooral bekend om zijn mooie natuur. De gemeente ligt in een groene omgeving en heeft heel wat parken en bossen. Zo is er het domein van Huizingen, een provinciaal domein dat bekend staat om zijn grote speeltuin, kinderboerderij en mooie wandelpaden. Ook het Zoniënwoud, het grootste bos van België, ligt vlakbij Beersel. Daarnaast zijn er nog tal van andere natuurgebieden in de buurt, zoals het Hallerbos, het Pajottenland en de Zennevallei.

Wie graag wil fietsen of wandelen, kan in Beersel zijn hart ophalen. Er zijn heel wat fiets- en wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van de gemeente brengen. Zo is er bijvoorbeeld de Beerselse bierfietsroute, waarbij je langs verschillende brouwerijen en cafés komt en kunt genieten van een lekker streekbiertje. Ook de wandeling langs de Zenne is een aanrader. Deze brengt je langs de kronkelende Zenne en door het mooie landschap van de Zennevallei.

Tot slot staat Beersel ook bekend om zijn gezellige dorpskernen. In Alsemberg, Dworp, Huizingen en Lot vind je tal van leuke winkeltjes, gezellige cafés en goede restaurants. Vooral op zonnige dagen is het hier heerlijk vertoeven op een van de vele terrasjes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden