Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Beernem 

Het lokale nieuws uit Beernem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Beernem

Het lokale nieuws uit Beernem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Beernem

Verder lokaal nieuws van Beernem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Beernem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/beernem/

Het lokale nieuws uit Beernem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Beernem

Het lokale nieuws uit Beernem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Beernem/

De officiële lokale website van Beernem

>> https://www.Beernem.be/

Het lokale nieuws uit Beernem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Beernem

Het lokale nieuws uit Beernem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/beernem/

Het lokale nieuws uit Beernem in de Gazet van Beernem (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Beernem

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Beernem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

kaart beernem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Beernem is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het noorden van België. De gemeente telt ruim 15.000 inwoners en omvat naast het centrum van Beernem ook de deelgemeenten Oedelem en Sint-Joris.

Beernem is gelegen in een groene omgeving met veel bossen en landbouwgebieden. Er zijn dan ook verschillende wandel- en fietsroutes die door de gemeente lopen. Een bekende fietsroute is de Groene 62, een voormalige spoorlijn die is omgebouwd tot fietspad en loopt van Oostende naar Brugge en verder naar het binnenland.

Het centrum van Beernem heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Sint-Amanduskerk en het kasteel van Beernem. Het kasteel is gebouwd in de 19e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de familie Lippens. Het is nu eigendom van de gemeente en wordt onder andere gebruikt voor tentoonstellingen en evenementen.

In Oedelem, een van de deelgemeenten van Beernem, is het provinciaal domein Bulskampveld gelegen. Dit is een groot bosrijk gebied met verschillende wandel- en fietsroutes, picknickplaatsen en een speelbos voor kinderen. Het domein herbergt ook een kasteel, waar nu het bezoekerscentrum van het bosgebied gevestigd is.

Sint-Joris is de derde deelgemeente van Beernem en ligt ten westen van het centrum. In Sint-Joris is de Sint-Joriskerk te vinden, een neogotische kerk uit de 19e eeuw. Ook ligt hier het provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld, een groot parkbos met een kasteel uit de 19e eeuw dat nu dienst doet als congres- en feestzaal.

Beernem heeft een aantal evenementen die jaarlijks terugkeren. Zo is er in de zomer het Beernems Big Band Festival, waar verschillende bigbands uit binnen- en buitenland optreden. In het najaar is er de Beernemse Polderloop, een loopwedstrijd door de landelijke omgeving van Beernem.

Buurgemeenten van Beernem zijn onder andere Brugge, Oostkamp, Aalter en Maldegem. Brugge, de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen, ligt op zo’n 10 kilometer ten noordoosten van Beernem en is gemakkelijk te bereiken met de trein of met de auto. Oostkamp is een nabijgelegen gemeente met verschillende winkels en horecagelegenheden. In Aalter, dat ten oosten van Beernem ligt, is het provinciaal domein Het Leen gelegen, een groot bos- en natuurgebied met verschillende wandel- en fietsroutes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden