Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Balen 

Het lokale nieuws uit Balen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Balen

Het lokale nieuws uit Balen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Balen

Verder lokaal nieuws van Balen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Balen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Balen

Het lokale nieuws uit Balen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Balen/

De officiële lokale website van Balen

>> https://www.Balen.be/

Het lokale nieuws uit Balen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/balen/

Het lokale nieuws uit Balen in de Gazet van Balen (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Balen

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Balen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

kaart Balen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Balen is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Antwerpen en telt ruim 22.000 inwoners. De gemeente Balen is vooral bekend omwille van haar uitgestrekte natuur, historische gebouwen en gezellige dorpskernen. Balen is opgedeeld in drie deelgemeenten: Balen, Olmen en Wezel.

De hoofdplaats van de gemeente is Balen. Het centrum van Balen is gelegen aan de kerk en het gemeentehuis. Hier vindt men enkele winkels, restaurants en cafĂ©s. Balen heeft ook een cultuurcentrum, genaamd ’t Getouw, waar regelmatig optredens en voorstellingen worden georganiseerd. Bovendien vindt men in Balen enkele historische gebouwen, waaronder het kasteel De Most en de Sint-Andrieskerk.

De deelgemeente Olmen is gelegen ten noorden van Balen. Het is een landelijk dorpje met een kerk, enkele horecazaken en een school. Olmen staat bekend omwille van haar natuurgebieden, waaronder de Vallei van de Grote Nete en het natuurgebied De Most. In deze gebieden kan men heerlijk wandelen en genieten van de rust en de natuur.

De derde deelgemeente van Balen is Wezel. Wezel is gelegen ten zuidoosten van Balen en is voornamelijk een woondorp. Toch vindt men er enkele bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Martinuskerk en de watermolen van Wezel. Ook Wezel heeft enkele natuurgebieden, waaronder de Heidekapel en de Schrieken.

Buiten de deelgemeenten van Balen, zijn er ook enkele randgemeenten die grenzen aan Balen. Zo ligt Mol ten zuiden van Balen. Mol is een bekende toeristische gemeente met onder andere het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, de Molse Meren en het Jakob Smitsmuseum. Ook ligt de gemeente Dessel ten oosten van Balen. Dessel staat voornamelijk bekend omwille van het muziekfestival Graspop Metal Meeting, dat jaarlijks plaatsvindt in de gemeente.

In Balen zijn er ook enkele verenigingen actief. Zo zijn er onder andere enkele sportclubs, een zangkoor en een toneelvereniging. Ook zijn er enkele jeugdverenigingen actief, waaronder de Chiro en de Scouts. Verder organiseert de gemeente Balen jaarlijks enkele evenementen, waaronder de jaarmarkt en de kermis.

Balen is dus een gemeente met heel wat troeven. Dankzij haar uitgestrekte natuur, historische gebouwen en gezellige dorpskernen, trekt Balen heel wat toeristen aan. Ook voor de inwoners van Balen zelf valt er heel wat te beleven.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden