Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit As 

Het lokale nieuws uit As in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/As

Het lokale nieuws uit As in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/As

Verder lokaal nieuws van As onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit As in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/As

De lokale nieuws uit As op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=As

Het lokale nieuws uit As in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-As/

De officiële lokale website van As

>> https://www.As.be/

Het lokale nieuws uit As op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/as/

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in As. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

kaart as
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

As is een gemeente in de provincie Limburg en telt ongeveer 8.000 inwoners. Het omvat de deelgemeenten As-centrum, Niel-bij-As en As-Tuilt. De gemeente is gelegen in het hart van het Nationaal Park Hoge Kempen en heeft dus heel wat natuurschoon te bieden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van As is de Steenberg, een oude mijnterril die nu dienst doet als natuurgebied. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving. Ook de Oude Spoorwegbedding is een aanrader, een fiets- en wandelpad dat dwars door het Nationaal Park loopt.

Op cultureel vlak heeft As ook heel wat te bieden, met onder andere de Sint-Aldegondiskerk en het Sint-Annaklooster. In het centrum van As vind je verder tal van gezellige cafés en restaurants, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

De buurgemeenten van As zijn onder andere Genk, Maasmechelen en Zutendaal. Genk is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en tal van culturele bezienswaardigheden, waaronder het Openluchtmuseum Bokrijk en het Nationaal Park Hoge Kempen. Maasmechelen is dan weer een gemeente met mooie natuurgebieden en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het Maasmechelen Village Outlet Shopping Center. Zutendaal is een rustige gemeente met veel groen en enkele mooie natuurgebieden, zoals de Teut en de Maten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden