Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Arendonk 

 

Het lokale nieuws uit Arendonk in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Arendonk

Het lokale nieuws uit Arendonk in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Arendonk

Verder lokaal nieuws van Arendonk onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Arendonk in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Arendonk

Het lokale nieuws uit Arendonk in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Arendonk/

De officiële lokale website van Arendonk

>> https://www.Arendonk.be/

Het lokale nieuws uit Arendonk op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/arendonk/

Het lokale nieuws uit Arendonk in de Gazet van Arendonk (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Arendonk

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Arendonk. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws arendonk
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Arendonk is een Belgische gemeente in de provincie Antwerpen en ligt in het noordoosten van de provincie. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 59 vierkante kilometer en telt zo’n 13.000 inwoners. Arendonk grenst aan de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout, Retie, Dessel en Reusel-De Mierden (Nederland).

Geschiedenis

De geschiedenis van Arendonk gaat terug tot de middeleeuwen, toen het een belangrijke handelsplaats was. In de 16e eeuw werd de gemeente zwaar getroffen door oorlogsgeweld. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het gebied herhaaldelijk geplunderd door de Spaanse troepen en later in de 17e eeuw werd het gebied bezet door Franse troepen. In de 19e eeuw groeide Arendonk uit tot een belangrijk centrum voor de klompenindustrie.

Bezienswaardigheden

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Arendonk is de Sint-Corneliuskerk, die dateert uit de 15e eeuw en gewijd is aan de patroonheilige van de gemeente. De kerk heeft een indrukwekkende kerktoren van 62 meter hoog en bevat een aantal mooie fresco’s en glas-in-loodramen. Ook het Kasteel van de Hertogen van Brabant is een populaire toeristische trekpleister. Dit kasteel dateert uit de 14e eeuw en is gebouwd in gotische stijl.

Natuur

Arendonk is ook bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden. Het grootste daarvan is het Turnhouts Vennengebied, een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over meer dan 2000 hectare. Het gebied bestaat uit moerassen, heidevelden en bossen en is een ideale plek om te wandelen, te fietsen en te genieten van de natuur. Andere belangrijke natuurgebieden in de buurt van Arendonk zijn het Goor en het Arendonks Broek.

Evenementen

Een van de belangrijkste evenementen in Arendonk is de jaarlijkse kermis, die plaatsvindt in het centrum van de stad. Deze kermis is al meer dan 100 jaar een traditie in de gemeente en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Andere belangrijke evenementen in de buurt van Arendonk zijn de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten en het dancefestival Tomorrowland in Boom.

Bereikbaarheid

Arendonk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige trein- en busverbindingen van en naar de gemeente. De dichtstbijzijnde grote stad is Turnhout, dat op ongeveer 10 kilometer afstand ligt. Andere belangrijke steden in de buurt zijn Antwerpen, Eindhoven en Tilburg.